Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kusturica u Kanu kao glumac

    Na Kanski festival, Emir Kusturica ove godine je stigao kao glumac. U kubanskom omnibus filmu Sedam dana u Havani, koji potpisuje sedam reditelja, Kusturica glumi u priči Argentinca Pabla Trapera.
     
    „Mislim da ne zaslužujem da se nađem na pozornici ovoga puta, ali kad god dođem u Kan umetnički direktor Tjeri Fremo insistira na tome“, rekao je reditelj Emir Kusturica.
     
    Portret kubanske prestonice u zanimljivoj formi pripovedanja kroz sedam dana u nedelji i doživljaje glavnih junaka – dočarava energiju i vitalnost Havane.
     
    Viđenje jednistvenog grada dali su reditelji iz svih krajeva sveta od Francuza Lorana Kantea i Gaspara Noea, Egipćanina Elije Sulejmana do holivudske zvezde Benisia del Tora koji se prvi put našao iza kamere. Argentinski autor Pablo Trapero Havanu je prikazao kroz putešestvije našeg reditelja Emira Kusturice.
     
    „Pošto sam ja zaljubljen u Kubu i njenu istoriju, onda sam prihvatio bez razmišljanja da glumim u filmu sebe kako dolazim na festival u Havanu. To je nešto što ja radim povremeno i što me zanimalo. Biti u filmskoj ekipi, a pri tom ne snositi odgovornost filma nije nezanimljivo, tako da ta gluma na neki način dođe kao filmski odmor“, objašnjava Kusturica.
     
    Kanska publika aplauzom je nagradila Kusturicu ne samo kao autora koji je postao zaštitni znak festivala već i zbog glumačkog umeća. Od filma Valter brani Sarajevo u kome je debitovao kao glumac, reditelj je ostvario blizu 20 uloga.
     
    „Ja sam glumu završio režirajući već sto godina i na svim onim dublovima sam znao da radim sa glumcima i često sam im pokazivao kako to treba da se radi“, šaljivo dodaje Kusturica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE