Završeni "Mucijevi dani"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Završeni “Mucijevi dani”

  Gostovanjem teatra iz Maribora, u Ateljeu 212 je završen treći festival pozorišne igre “Mucijevi dani”, posvećen dugogodišnjem upravniku Ateljea Ljubomiru Muciju Draškiću, ali i podsticanju regionalne saradnje u oblasti teatra.
   
  Od 18. maja i kontroverzne premijere ansambla domaćina i hrvatskog reditelja Olivera Frljića, pod naslovom “Zoran Đinđić”, na festivalu je izvedeno 12 predstava.
   
  Svaki put pred punom salom i uglavnom veoma zadovoljnom publikom na velikoj sceni gostovali su Gradsko pozorište iz Podgorice sa predstavom “Lukrecija iliti Ždero” u režiji Jagoša Markovića, Narodno pozorište iz Sarajeva sa komedijom “Hamlet u Mrduši Donjoj ili Hamlet zna što narod ne zna” u kojoj igra Josip Pejaković, Kruševačko pozorište sa predstavom “Iza rešetaka”.
   
  Prvi put posle raspada bivše zemlje došlo je Hrvatsko narodno kazalište iz Splita, sa dramom “Smrt trgovačkog putnika” i izuzetnim Mustafom Nadarevićem u glavnoj ulozi, a česti gost Ateljea “Gavela” iz Zagreba izveo je predstavu “Prolazi sve”. Poslednji je nastupio ansambl Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora sa predstavom “Zbor ptica”.
   
  Poemu “Zbor ptica” napisao je u 12. veku persijski pesnik i teoretičar sufizma Farid ud Din Atar. Tekst su 1970. godine dramatizovali Klod Korijer i Piter Bruk, a predstavu je režirao priznati slovenački umetnik Jernej Lorenci.
   
  Festival je proteklh dana trajao i na maloj sceni “Petar Kralj”, gde su izvođene predstave iz Sarajeva, Smedereva i Beograda, kao i prateći program.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE