Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završeni „Mucijevi dani“

    Gostovanjem teatra iz Maribora, u Ateljeu 212 je završen treći festival pozorišne igre „Mucijevi dani“, posvećen dugogodišnjem upravniku Ateljea Ljubomiru Muciju Draškiću, ali i podsticanju regionalne saradnje u oblasti teatra.
     
    Od 18. maja i kontroverzne premijere ansambla domaćina i hrvatskog reditelja Olivera Frljića, pod naslovom „Zoran Đinđić“, na festivalu je izvedeno 12 predstava.
     
    Svaki put pred punom salom i uglavnom veoma zadovoljnom publikom na velikoj sceni gostovali su Gradsko pozorište iz Podgorice sa predstavom „Lukrecija iliti Ždero“ u režiji Jagoša Markovića, Narodno pozorište iz Sarajeva sa komedijom „Hamlet u Mrduši Donjoj ili Hamlet zna što narod ne zna“ u kojoj igra Josip Pejaković, Kruševačko pozorište sa predstavom „Iza rešetaka“.
     
    Prvi put posle raspada bivše zemlje došlo je Hrvatsko narodno kazalište iz Splita, sa dramom „Smrt trgovačkog putnika“ i izuzetnim Mustafom Nadarevićem u glavnoj ulozi, a česti gost Ateljea „Gavela“ iz Zagreba izveo je predstavu „Prolazi sve“. Poslednji je nastupio ansambl Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora sa predstavom „Zbor ptica“.
     
    Poemu „Zbor ptica“ napisao je u 12. veku persijski pesnik i teoretičar sufizma Farid ud Din Atar. Tekst su 1970. godine dramatizovali Klod Korijer i Piter Bruk, a predstavu je režirao priznati slovenački umetnik Jernej Lorenci.
     
    Festival je proteklh dana trajao i na maloj sceni „Petar Kralj“, gde su izvođene predstave iz Sarajeva, Smedereva i Beograda, kao i prateći program.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE