Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Branko Kockica nagrađen poveljom Zmajevih dečjih igara

    Glumac i dramski pisac iz Beograda Branko Milićević Kockica dobitnik je povelje Zmajevih dečjih igara (ZDI) za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu i „bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama“, saopštile su danas ZDI.
     
    Nagradu ZDI za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu dobio je pisac, multimedijalni umetnik i osnivač „Porodice bistrih potoka“ Božidar Mandić.

    „Bijeloj pčeli“ iz Rijeke, jedinom listu za decu koji u Hrvatskoj izlazi na srpskom jeziku, dodeljeno je priznanje za izuzetan doprinos popularnosti književnosti za decu.

    Zmajev dečji štap i čast da otvori Junske programe 55. Zmajevih dečjih igara pripašće književniku iz Kragujevca Slobodanu Pavićeviću, navedeno je u saopštenju posle odluke o laureatima, koju je jednoglasno doneo Upravni odbor Medjunarodnog centra književnosti za decu – Zmajeve dečje igre.

    Nagrade će dobitnicima biti uručene 6. juna u Sremskoj Kamenici, na svečanom otvaranju ZDI, najvećeg i najstarijeg festivala stvaralaštva za decu u Evropi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE