(VIDEO) Branko Kockica nagrađen poveljom Zmajevih dečjih igara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  (VIDEO) Branko Kockica nagrađen poveljom Zmajevih dečjih igara

  Glumac i dramski pisac iz Beograda Branko Milićević Kockica dobitnik je povelje Zmajevih dečjih igara (ZDI) za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu i “bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama“, saopštile su danas ZDI.
   
  Nagradu ZDI za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu dobio je pisac, multimedijalni umetnik i osnivač “Porodice bistrih potoka“ Božidar Mandić.

  “Bijeloj pčeli“ iz Rijeke, jedinom listu za decu koji u Hrvatskoj izlazi na srpskom jeziku, dodeljeno je priznanje za izuzetan doprinos popularnosti književnosti za decu.

  Zmajev dečji štap i čast da otvori Junske programe 55. Zmajevih dečjih igara pripašće književniku iz Kragujevca Slobodanu Pavićeviću, navedeno je u saopštenju posle odluke o laureatima, koju je jednoglasno doneo Upravni odbor Medjunarodnog centra književnosti za decu – Zmajeve dečje igre.

  Nagrade će dobitnicima biti uručene 6. juna u Sremskoj Kamenici, na svečanom otvaranju ZDI, najvećeg i najstarijeg festivala stvaralaštva za decu u Evropi.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE