Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beko dobio spor protiv nemačkog WAZ-a

    Beogradski biznizmen Milan Beko saopštio je da su njegove kompanije koje su vlasnici beogradske novinske kuće „Novosti“, dobile arbitražni spor protiv WAZ-a.

    „Zadovoljni smo pobedom na arbitraži u Beču, čija nam je odluka upravo uručena, povodom spora koji nemačka medijska kompanija WAZ vodi protiv nas duže vremena oko kompanije ‘Novosti“, piše u saopštenju dostavljenom agenciji Beta iz Luke Beograd koja je u vlasništvu Milana Beka.

    Dodaje se da je WAZ podneo devet zahteva arbitraži protiv kompanija koje su vlasnici „Novosti“, tvrdeći da je došlo do povrede ugovora i oštećenja poslovnog interesa WAZ-a.

    „Imamo nameru da odbranimo ‘Novosti’ od neetičkog preuzimanja i kuririzacije novina od strane najmoćnije poslovno-političke grupacije u zemlji“, ističe se u saopštenju.

    Milan Beko je 2006. godine prezueo većinski kapital „Novosti“ preko tri povezane firme registrovane u inostranstvu. Ta privatizacija je sporna po oceni Saveta za borbu protiv korupcije, a njeno ispitivanje je zatražila i Evropska unija.

    Komisija za hartije od vrednosti je prošle godine naložila Beku da podnese ponudu za prodaju udela većeg od 25 odsto što on do sada nije učinio. Njemu je oduzeto pravo upravljanja na udeo veći od 25 odsto, tako da je sada država najveći pojedinačni akcionar u „Novostima“.

    Predstavnici WAZ-a su tvrdili da je ta kompanija imala sporazum sa Bekom o preprodaji udela u „Novostima“, a Komisije za zaštitu konkurencije Srbije odbila je njen zahtev za preuzimanje većinskog udela u „Novostima“
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE