Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uspešan nastup kragujevačkog pozorišta u Poljskoj

    Predstava kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra „Lepotica Linejna“, po tekstu irskog pisca Martina Makdone, u režiji glumca Milića Jovanovića, izvedena na međunarodnoj kulturnoj smotri pozorišta u poljskom gradu Bjalsko Bjale.
     
    U saopštenju tog pozorišta navodi se da je predstava, koja je režirana uz nadzor umetničkog direktora Nebojše Bradića, izvedena u subotu, 12. maja, pred punom salom u kojoj su gledaoci članove ansambla nagradili dugim i glasnim aplauzom.
     
    Međunarodna smotra „Dana šleskog vojvodstva“ u Bjalsko Bjalu, u okviru koje je izvedena predstava kragujevačkog pozorišta, okupila je umetnike iz cele Evrope.
     
    Uz kragujevačko pozorište na smotri su učestvovali i „Bulgakovljev dom“ iz Moskve, Pozorišna grupa Teatar cirkus „Pantakin“ iz Venecije, umetnica iz Velike Britanije Džejn Birkin, a održane su i pozorišne radionice na temu cirkusa, nemog filma i pozorišne scenske improvizacije.
     
    Predstava kragujevačkog pozorišta „Lepotica Linejna“ nastupiće u petak, 18. maja, na Međunarodnom festivalu malih scena u bugarskom gradu Vrace i 31. maja u Foči.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE