Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dani kubanskog filma u Narodnoj biblioteci Srbije

    Narodna biblioteka Srbije i ambasada Kube organizovali su manifestacjiu „Dani kubanskog filma“, koja će početi danas u 18 sati u amfiteatru Narodne biblioteke i do 16. maja prikazati pet ostvarenja novije produkcije.

    Program će svečano otvoriti ambasadorka Mercedes Martinez Valdes i v.d. upravnika Narodne biblioteke Dejan Ristić. Uvodno predavanje održaće prof. Ljiljana Bogoeva Sedlar. Zatim će biti prikazan dugometražni film „Stranice Maurisijevog dnevnika“, sa titlovanim prevodom na srpski jezik. Taj film reditelja i scenariste Manuela Pereza iz 2006. godine dobio je nagradu Kubanskog udruženja filmskih novinara na 32. filmskom, radijskom i televizijskom festivalu Karakol UNEAC, Specijalnu nagradu žirija na Festivalu iberoameričkog filma, Huelva (Španija), posebno priznanje žirija na 28. Međunarodnom festivalu latinoameričkog filma u Havani i nagradu za najbolji scenario na 13. Smotri latinoameričkog filma, Ljeida u Barseloni.

    U utorak su na programu od 17 i 19 sati dva, takođe višestruko nagrađivana, filma u režiji Fernanda Pereza. To su „Hose Marti: Oko Kanarca“ iz 2010. godine (sa engleskim titlom) i „Život je zvižduk“ iz 1997. (sa srpskim titlom).

    Za 16. maj, u istim terminima, najavljeni su filmovi „Kangamba“ iz 2008. (engleski titl), čiji je reditelj Rohelio Paris i „Beni“ (srpski titl) Horhea Luisa Sančeza iz 2006. godine. Ulaz na sve projekcije je slobodan, saopštilo je Odeljenje Narodne biblioteke Srbije za kulturne programe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE