Austrijanci zainteresovani za deo "Magnohroma"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Austrijanci zainteresovani za deo “Magnohroma”

  Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić potpisaće danas u Kraljevu Memorandum o razumevanju sa predstavnicima austrijske kompanije RHI AG i grada Kraljeva u vezi sa kupovinom dela fabrike Magnohrom, najavljeno je iz Ministarstva ekonomije.

  Iz ove austrijske kompanije ranije je najavljeno da su zainteresovani za deo Magnohroma, pre svega za rudnike koji posluju u sastavu firme i da bi pregovori u Srbiji trebalo da budu nastavljeni posle okončana opštih izbora.

  Prema tim informacijama, cena otkupa bi bila veoma mala, ali se planira ulaganje od oko 65 miliona evra koji bi do 2015. bili uloženi u završetak novog postrojenja.

  RHI želi u Srbiji da proizvodi specijalne mase, da ih obogaćuje i onda prodaje, pre svega Ukrajini i Rusiji. Trenutno ova kompanija mora po visokim cenama da kupuje oko 40 odsto sirovine koja je potrebna za proizvodnju vatrostalnih proizvoda.

  Do kraja godine koncern planira da obezbedi 80 odsto snabdevanja sirovinama iz sopstvenih izvora.

  Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji “Magnohroma” iz Kraljeva kompaniji “Global stil” iz Velike Britanije 18. decembra 2007, zbog neispunjavanja investicionih obaveza i isplate zarada.

  Protiv čelnika te kompanije podnete su i krivične prijave.

  Ta kompanija je postala vlasnik preduzeća u 2006. po ceni od 1,2 miliona evra i obavezala se da u narednih pet godina u modernizaciju proizvodnje investira oko 23 miliona evra. Preduzeće posle raskida ugovora posluje smanjenim kapacitetom, odnosno posla ima za Fabriku vatrostalnog materijala i Fabrici elektrotehničkih poslova.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE