Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Samizdat B92“ je ponovo počeo sa radom

    Lepe vesti su prava retkost u srpskom izdavaštvu i zato će sigurno mnoge knjigoljupce obradovati što se jedan od uglednih i preopoznatljiivh izdavača – „Samizdat B92“- vratio na našu književnu scenu i to sa svojim amblematičnim autorima Mirkom Kovačem i Aleksandrom Mekol Smitom.
     
    Kako je Tanjugu javila urednica „Samizdata B92“ Lidija Kusovac „njen izdavački koncept nije promenjem, i predlozi za ovu produkcijsku godinu su prihvaćeni, što podrazumeva mnoge naslove koji su bili planirani za prošlu godinu, i već prevedni čekali na ovaj trenutak“
     
    Ovaj popularni i uspešni izdavač pauzirao je tokom prošle godine i nije ga bilo ni na oktobarskom Beogradskom sajmu knjiga što nije prošlo neprimećeno, pošto je imao veći broj bestselera među kojima su bile i knjige Mirka Kovača, koje drugi izdavači nisu imali hrabrosti da objave.
     
    U knjižare je upravo stiglo ponovljeno izdanje prvog Kovačevog romana „Gubilište” iz 1962. godine koji je tada uzburkao jugoslovensku javnost a mnoge genracije nisu imale priliku ni da vide. Kako je podsetila Kusovac, „osporavana i hvaljena, ova knjiga je pisca odmah učinila kontroverznim i obeležila ga, jer je roman izazvao politički skandal: vizija pisca koji je imao 24 godine bila je duboko pesimistična i nije se uklapala u estetiku socijalističkog nadahnuća“.
     
    Kusovac je kazala da je roman izašao sa predgovorom pisca namenjenim novom srpskom izdanju i podsetila da je doživeo više prevoda i visoko je ocenjen u inostranstvu
     
    Među hitovima ovog izdavača su detektivski romani engleksog pisca Aksandra Mekol Smita koji su doživeli više izdanja, a sada je serijal o Mma Ramocve crnoputoj detektivki iz Bocvane obogaćen naslovom „Luksuzni Safari klub“.
     
    „Mekol Smit je vrhunski pripovedač, koji pokazuje da je pođednako duhovit i mudar kao i njegove neodoljivo odlučne heroine, a romani su mu prožeti nežnom ljudskošću koja oduševljava čitaoce širom sveta“, istakla je Kusovac.
     
    Kako je najavila Kusovac „uskoro sledi još naslova, koje sada priprema, pre svega nova knjiga Olafa Olafsona, koja je tek izašla kod njegovog originalnog izdavača – a kod nas će za desetak dana, i nastavak biografije Bekima Fehmiua “Blistavo i strašno 2“, koja je u završnoj fazi“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE