Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nastaje grad koji neće imati stanovnike

    Amerika će uložiti milijardu dolara u izgradnju gradića koji će imati ulice, kuće, privredne objekte, ali neće imati stanovnike, piše britanski Telegraph.
     
    Naime, grad čiji bi populacioni kapacitet bio oko 35 hiljada stanovnika, biće izgrađen u državi Novi Meksiko, kako bi pomogao u istraživanju inovacija na polju obnovljivih izvora energije, inteligentnih sistema u saobraćaju i nove generacije bežičnih veza.
     
    Investitori koji stoje iza projekta Centar za inovacije, tehnologije i testiranje (Cite) kažu da žele da ispitaju učinke novih tehnologija, ali bez uznemiravanja stanovnika.
     
    Početak izgradnje planiran je za 30. jun ove godine, a na projektu će u početnom stadijumu raditi oko 350 zaposlenih.
     
    Prilikom izgradnje naselja mnogo pažnje će biti posvećeno i najmanjim detaljima, i zato će, na primer, svaka kuća biti opremljena ispravnim toaletom i mašinama za veš.
     
    „Gradovi duhovi“ nisu strani pojam u SAD. Mnogi gradovi su napušteni u trenutku kad je propala industrija koja ih je podupirala.
     
    Međutim, novi „pametni grad“ biće prvi svoje vrste. Smatra se da je to jedini „grad duhova“ izgrađen sa posebnom svrhom.
     
    Prema rečima naučnika, između ostalog, istraživaće se inovacije kao što su automatizovane mašine za veš, samoodržavajući toaleti, auto-pilot automobili, itd.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE