Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kina zainteresovana za izgradnju naftovoda u Kolumbiji

    Kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos izjavio je juče da je Kina “veoma zainteresovana” da investira u izgradnju naftovoda koji će prolaziti kroz njegovu zemlju, kao deo nastojanja da obezbedi veće količine energenata za podsticanje privrede.

    Santos boravi u Kini, koja je drugo najveće tržište za kolumbijski izvoz nafte i uglja, i juče se sastao sa svojim kolegom Hu Đintaom. Cilj posete su razgovori o trgovini i investicijama, prenosi agencija AFP.

    “Postoji veliko interesovanje vlade, kao i kompanija sa kojima smo se sastali ranije, da investiraju u pojedine projekte poput naftovoda koji će povezivati Venecuelu sa Pacifikom. Kineska vlada je veoma zainteresovana za ovaj projekat,” rekao je on novinarima.

    Izgradnjom ovog naftovoda, koji će ići od Venecuele do pacifičke obale Kolumbije, biće omogućen brži transport nafte u Aziju, a naročito u Kinu, koja je drugi najveći svetski potrošač nafte.

    Santos je takođe rekao da postoji interesovanje Kine za učestvovanje u projektu izgradnje železnice u Kolumbiji, koja će sa Pacifikom povezati Ljanos Orijentales, oblast u istočnoj Kolumbiji koja je izuzetno bogata naftom.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE