Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Plac pored stadiona „Karađorđe“ u Novom Sadu čeka namenu

    Najatraktivnije građevinsko zemljište u Novom Sadu pored stadiona „Karađorđe“, na uglu Bulevara oslobođenja i Cara Lazara, ni ove godine se neće prodavati jer za taj plac nije urađen plan detaljne regulacije (PDR).
     
    U Zavodu za izgradnju grada su rekli da je urađen plan generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, Stražilovske, Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Futoške; dok će se plan detaljne regulacije za sam plac raditi kad odluči Grad i „Urbanizam“.
     
    Direktor „Urbanizma“ Aleksandar Jevtić kaže za „Dnevnik“ da je PDR bio urađen u sazivu gradske vlasti od 2004. do 2008. godine, ali nije bio usvojen u Skupštini grada. On dodaje da je u međuvremenu promenjen Zakon o planiranju i izgradnji, pa je morao prvo da se uradi plan generalne regulacije.
     
    – Plan detaljne regulacije placa pored stadiona nije ove godine u prioritetima, jer se sad rade naseljena mesta. Mada buduće Gradsko veće može da odluči da se PDR radi, što ćemo mi onda i učiniti. Svakako će radionica „Toplane“ morati da se ukloni, a pretpostavljam da će to biti slučaj i sa inspekcijama, ali napominjem o tome će Grad odlučiti – rekao je Jevtić.
     
    Preporuke za izradu PDR-a su da se u okviru stadiona, uz Bulevar oslobođenja izgradi objekat za sport i rekreaciju sa garažom, što podrazumeva i rekonstrukciju i nadogradnju jugoistočne i jugozapadne tribine, uz mogućnost natkrivanja stadiona. Takođe, treba preispitati na Spensuizgradnju hotela ili objekta za smeštaj sportista.
     
    Kad je reč o neizgrađenom zemljištu tu se planiraju sadržaji za sport, rekreaciju i gradski centar s poslovnim prostorom. Namena prostorne potceline i planiranih objekata u okviru nje, utvrdiće se u planu u zavisnosti od konkretnih programa. Planirane sadržaje je moguće fazno realizovati, ali da čine arhitektonsku celinu. Spratnost planiranih objekata utvrdiće PDR, ali maksimalna zauzetost potceline je 50%. Spratnost planiranih objekata se kreće od P do P+2 za sportske objekte i od P+2 do P+15 za poslovne objekte.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE