Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najkraći filmovi sveta u Kinoteci

    Međunarodni festival najkraćih filmova, koji se ove godine održava 14. put, gostovaće 11. maja (20h) u Muzeju kinoteke u Beogradu.


    Jedinstven u svetu, ovaj festival ujedno je smotra i takmičenje filmova koji ne prelaze tri minuta a čiji su autori vrsni profesionalci ili talentovani amateri iz svih krajeva sveta.

    Od hiljadu i po prijavljenih kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, žiri profesionalaca je odabrao četrdeset sedam filmova. Među njima je i „Plava ptica“ Milene Petrović iz Srbije.

    Dvosatne projekcije organizuju se u petnaest zemalja, u osamdeset gradova od kojih je više od trećine u Francuskoj. Filmovi se prikazuju u periodu od 4. do 13. maja, a u svim gradovima gledaoci biraju svoj omiljeni film.

    U Srbiji festival organizuju Francuski institut u Beogradu i Jugoslovenska kinoteka. Četvrtog maja već je održana projekcija u Nišu u Studentskom kulturnom centru, a 12. maja festival gostuje u Novom Sadu u sali Akademije umetnosti.

    Filmovi se prikazuju u originalnoj verziji, uz titlovani prevod. Ulaznica za Kinoteku (u Kosovskoj ulici) košta 100 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE