Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Mazda „CX-5“ i na srpskom tržištu

    Dugo najavljivana „mazda CX-5“ stigla je u auto-salone širom Srbije. Početna cena za ovaj model je 20.990 evra, a kupcima će biti na raspolaganju u više od 20 varijanti. Budući vlasnici moći će da biraju dve vrste pogona, ali i dva benzinska i dva dizel motora, u kombinaciji sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem.

    U japanskoj kompaniji ističu da „CX-5“ označava tržišni početak VI generacije vozila, koja u potpunosti integriše novu SKYACTIV tehnologiju. Ona obuhvata nove motore, menjače, karoseriju i šasiju. Pored toga, cilj „Mazdinih“ stručnjaka bio je da naprave „vozilo koje će istovremeno ponuditi najbolju ekonomičnost u klasi, vrhunski užitak u vožnji, maksimalnu bezbednost i brigu o očuvanju životne sredine“.

    Dizajn je u skladu sa „Mazdinom“ filozofijom „Kodo“ – duša pokreta, koja je inspirisana lepotom i snagom prirode. Ovaj princip japanska kompanija primenjuje od 2010. godine, čime je još više povezala stil i performanse na svojim vozilima. Novi „CX-5“ spolja deluje kao mešavina sportskog i terenskog automobila, ali je njegova pojava u svakom slučaju vrlo impresivna.

    Unutrašnjost je u svakom smislu podređena vozaču, sa naglaskom na sportski duh koji krasi „CX-5“. Osnovni cilj dizajnera bio je da se stekne utisak da kabina „poziva“ na vožnju. Nova sedišta, volan, kontrolna tabla i svi ostali elementi enterijera deluju „brzo“. Naravno, pored svega toga oni su i praktični. Materijali su vrhunskog kvaliteta, a elegantnom izgledu dodatno doprinose hromirani elementi.

    Domaći dileri na raspolaganju imaju modele sa benzinskim agregatima zapremine 2.000 kubika i dizelaše od 2.200 kubika. Oni dolaze sa snagom od 160 i 165 „konja“, odnosno sa 150 i 175 ks. Najjeftiniji model košta 20.990 evra, dok najskuplja verzija dizelaša sa 175 „konja“ i automatskim menjačem staje 33.390 evra. Doplata za navigacioni sistem je 500 evra, za šiber 700 evra, a za metalik boju 420 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE