Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vršac postaje farmaceutska baza Srbije

    Vršačka lokalna samouprava potpisala ugovor sa tri firme o prodaji infrastrukturno opremljenih placeva u Tehnološkom parku za izgradnju tri nove fabrike gde će posao naći više stotina žitelja ove opštine.

    Ugovore o ovom značajnom poslu potpisao je predsednik opštine Čedomir Živković sa predstavnicima firmi „Hit Team“, „Sensibla” i „GAME Officina“.

    Završetak izgradnje infrastrukture u ovom Tehnološkom parku obeležen je novembra prošle godine potpisivanjem ugovora o izgradnji proizvodnih pogoma nemačkog „Fresenius Medical Care“, „Eska Dilajt Rostera“ i „Lamp Ista“, od kojih je „Roster“ započeo izgradnju fabrike, a „Lamp“ izgradnju privodi kraju. Ovih dana u Tehnološkom parku dolaze novi izvođači radova i počinju sa izgradnom nove tri fabrike, a ova lokacija postaje sve interesantnija za veći broj evropskih kompanija.

    Jedan od novih vlasnika parcele u Tehnološkom parku predstavnik firme „Sensibal“ koja je iz Luksemburga, Bojan Ščukovk, rekao je da su zahvaljujući iskustvu gospodina Miodraga Babića, biveg direktora „Hemofarma“, odlučili da da svoj pogon grade u Vršcu. Po negovim rečima, edukovana radna snaga i dobro okruženje, infrastrujktura , optički kablovi, savremena oprema omogućiće da da njihova firma realizuje svoje planove.

    Na parceli koju smo kupili planiramo da izgradimo pogone i zaposlimo između 30 i 60 radnika– rekao je novinarima Ščukokov.

    – Mislimo da je dobro da Vršac postane farmacuetska baza u Srbiji i to će biti izazov i poziv da ovde pogone otvore svi one koji su bave proizvodnjom koja je dopuna i pratnja ove industrijske grane. Sve ovo je veliki iskorak za Vršac i biće to nova šansa za sve nas – rekao je Miodrag Babić, kreator ovog posla na pretvaranju Vršca u farmaceutsku zonu Srbije.

    Srećko Atanasković iz firme „E Smart Sistems“ u okviru koje posluje kupac parcele u Tehnološkom parku „Hit Team“ i predstavnik „GAME “ Vladimir Damjanović takođe su istakli da je Tehnološki park dobro okruženje za investiranje i da njihova odluka da tu zakupe parcele nije slučajna već dobro planirana investicija.

    -Za protekle četiri godine imali smo dosta posla, mnogo kompanija izrazilo je želju da investira u vršačku privredu. On o što je posebno značajno je činjenica da je osam firmi, koje su do sada došle u Vršac, značajno podiglo šansu za zapošljavanje naših sugrađana rekao je direktor Tehnološkog parka Zoran Tomić.

    – Izgradnjom Tehnološkog parka smo završili veliki posao, a uz dugoročno planiranje, veliki rad i trud, sve parcele su zakupljene i očekujem da se uskoro otvore nova radna mesta. Sve ovo na najpozitivniji način utiče na budućnost Vršca i investitorima želim da što pre izgrade fabrike i zaposle nove ljude. Opština Vršac će sada krenuti u izgadnju Industrijeke zone „Sever“ na potezu obilaznice – rekao je ovim povodom dosadašnji predsednik opštine Živković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE