Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ring Ring Festival od 11. do 21. maja u Beogradu

    Međunarodni festival Ring Ring, sedamnaesti po redu, biće održan od 11. do 21. maja u Beogradu.


    U tom periodu će na šest lokacija biti održano 14 koncerata i tri radionice za mlade umetnike uz učešće muzičara iz 15 zemalja.

    Ulaznice po cenama od 350 dinara (jedno veče) ili 1.250 dinara (komplet) mogu da se kupe na blagajnama Kulturnog centra Rex i Kolarčeve zadužbine.

    Festival će, kao i obično, biti otvoren besplatnim koncertom na kom će nastupiti italijansko-japanski duo Paolo Angeli/Takumi Fukushima (na slici) 11. maja u bioskopu Rex a glavni deo počinje šest dana kasnije.

    Organizatori najavljuju grupu Atomic, zatim džezere kao što su Peter Brotzmann, Paul Lovens, Paul Lytton, Fred Van Hove i one srednje generacije – Mats Gustafsson, Ken Vandemark. Po prvi put zajedno, kao specijalan projekat u okviru Elysee programa, na sceni će biti Francuzi Michel Doneda i Jerome Noetinger sa nemačkim elektroničarem Thomasom Lehnom i novosadskim trubačem Nenadom Markovićem. Na samom otvaranju glavnog programa 17. maja nastupiće kvartet Ultima Armonia u kojem, prvi put posle 25 godina, sarađuju Boris Kovač i Stevan Kovač Tickmayer.

    Od domaćih snaga na festivalu će nastupiti Svetlana Maraš koja će, zajedno sa Gustafssonom i Vandemarkom, biti deo specijalnog dešavanja u Muzeju Savremene umetnosti dok će beogradski džezeri Fish In Oil promovisati debi album svirajući uoči Atomica poslednje večeri festivala na Kolarcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE