Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Finansijski problemi Beogradske nedelje dizajna

    Sedma Beogradska nedelja dizajna (BND), koja će biti održana od 4. do 10. juna, mogla bi biti i poslednja, zbog finansijskih razloga, upozorio je osnivač i selektor te manifestacije Jovan Jelovac.
     
    „Ove godine nismo dobili obećanu finansijsku pomoć od Grada, za razliku od prošlih godina, iako smo učestvovali na konkursu kao i uvek, što nam stvara velike probleme“, objasnio je Jelovac u novom biltenu BND-a.
     
    Jelovac je izrazio nadu u „podršku u poslednji čas“, u okviru Beogradskog letnjeg festivala Belefa, „inače će dugovi koje ćemo napraviti učiniti da ovo bude poslednja Beogradska nedelja dizajna za sve Beograđane“.
     
    „BND razume budžetske probleme Grada i mi sami bismo podržali, na primer, otvaranje muzeja kao prioritet u odnosu na sve manifestacije. Ali, kao neprofitno udruženje građana koje prvo samo ulaže u Beograd, u znatno većoj meri nego podrška koju tražimo od Grada, smatramo da konačno mora da dođe do dogovora oko valorizacije manifestacija kulture“, ističe Jelovac. Potrebno je, dodaje on, da se „godinu dana unapred zna kome će Grad da pruži podršku na osnovu jasnih stručnih kriterijuma ko je najkorisniji Beograđanima“.
     
    „Ovako smo mesec dana pred manifestaciju ostavljeni bez podrške, dok u svim zemljama sveta upravo gradske uprave predstavljaju glavnu finansijsku, logističku, moralnu i reklamnu podršku svojim Nedeljama dizajna, kao jednim od ne samo najprestižnijih, nego upravo životno ključnih kulturnih, poslovnih i turističkih manifestacija u godišnjoj agendi gradova“, tvrdi Jelovac.
     
    S druge strane, Ministarstvo kulture Srbije pružilo je podršku BND-u, prvi put za sedam godina, za deo manifestacije nazvan „100% Future Serbia“.
     
    „To svedoči o uspehu projekta koji je zaživeo prošle godine i izazvao veliko interesovanje domaćih i stranih medija. Verujemo da će ove godine biti još uspešniji“, istakao je Jelovac.
     
    Za glavni deo BND-a, međunarodnu kreativnu konferenciju, koja obuhvata skoro sve oblasti kreativnih industrija, prodaju se ulaznice, a ostali programi su besplatni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE