Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google traži partnera za razvoj automobila kojim upravlja računar

    Iz Googlea su objavili da trenutno pregovaraju sa  automobilskim kompanijama i traže partnera sa kojim će zajedno da razvijaju tehnologiju za proizvodnju automobila kojima će upravljati računari.

    Entoni Livendovski koji je uključen u ovaj projekt kaže da razgovaraju sa svim proizvođačima automobila kako bi videli koliko su „uzbuđeni“ I zainteresovani za sve ovo.
     
    Na stranici Digital Trends kažu da smo „sve bliži danu kada ćemo ući u automobil koji će nas odvesti na posao, a u isto vreme ćemo rešavati ukrštene reči, igrati neku igru ili malo odspavati“.
     
    Ipak, u Google-u su svesni koliko je tema automobila kojima će upravljati računri osetljiva i koje sve opasnosti predstavljaju ovakvi automobili  I zato će biti potrebne godine dok ne razviju „savršenu“ tehnologiju kojoj ćemo moći da poverimo naše živote.
     
    U ovoj kompaniji se nadaju da će to biti u sledećih desetak godina, a slično razmišlja i praunuk Henrija Forda koji veruje da ćemo do 2025. godine u automobilima moći da uključimo autopilota i pustimo ga da „sam“ vozi, odnosno u potpunosti da prepustimo upravljanje automobilom autopilotu.
     
    Do tada, rekao je Livendovski na Society of Automotive Engineers konferenciji koja se održala u Detroitu, ekipa iz Google-a će nastaviti da testira ove automobile i preći će milione testnih milja pre nego što ovi automobile počnu da se voze ulicama isto kao i obični automobili.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE