Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pronadjena i poslednja ukradena slika

    Slika Edgara Dega „Ludvig Lepik i njegove ćerke“ iz 1871, koja je ukradena 2008. zajedno sa slikom Pola Sezana „Dečak u crvenom prsluku“ u Cirihu, pronadjena je, saopštilo je švajcarsko ministarstvo za javne poslove.
     
    Slika procenjena na 10 miliona švajcarskih franaka (osam miliona evra) vraćena je vlasniku, Fondaciji Birle, rekao je izvor iz ministarstva, a prenosi agencija ATS. To je poslednja od četiri pronadjene slike koje su 10. februara 2008. ukrala trojica srpskih državljana.
     
    Agencija navodi da je slika pronadjena pre nekoliko meseci u Srbiji, ali da to u interesu istrage nije obelodanjeno sve dok Sezanova slika nije vraćena švajcarskom vlasniku.
     
    Sezanova slika, procenjena na 80 miliona evra pronadjena je 11. aprila, a policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih, medju kojima je jedan od njih navodno direktno učestvovao u kradji u muzeju.
     
    Dve preostale slike, Kloda Monea i Vinsenta Van Goga, pronadjene su sedam dana nakon same pljačke u gepeku napuštenog automobila na parkingu jedne psihijatrijske klinike, nedaleko od muzeja.
     
    Istovremeno, švajcarski stručnjak za restauraciju umetničkih slika rekao je da je moguće restaurirati Sezanovu sliku „Dečak u crvenom prsluku“ koja je oštećena tokom kradje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE