Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Objavljen poslednji nastup Luja Armstronga

    Nekoliko meseci pre smrti, slavni muzičar Luj Armstrong oduševio je okupljene na svirci u Vašingtonu. Snimak tog nastupa predstavljen je na mestu gde je svirka održana.

    Davne 1971. godine u Nacionalnom pres klubu u Vašingtonu nastupio je  Luj Armstrong. Bio je to njegov poslednji nastup pre smrti, koja ga je nedugo potom zadesila u 69. godini. Si-Bi-Es je napravio svega stotinak kopija tog nastup koji je tokom godina pao u zaborav. Četiri decenije kasnije, na istom mestu pušten je jedan od retkih sačuvanih audio snimaka tog nastupa.

    “Nedavno sam bio u prilici da preslušam taj snimak. I da budem iskren, to je bilo pravo otkriće za mene”, kazao je džezer Vinton Marsalis.

    Armstrong je tada svirao na inauguraciji Vernona Luvijera za predsednika kluba. U to vreme muzičar je bio bolestan a veći deo 1970. nije ni svirao. Te večeri je, međutim, bio dovoljno snažan i iznenadio je okupljene odsviravši svoju poznatu numeru “Hello Dolly”.

    “Šokiran sam energijom i razogranošću njegove svirke. To da je mogao da svira sa takvom energijom i žarom neposredno pre smrti, to je zaista šokantno”, tvrdi Marsalis.

    Posebno ga raduje što se na snimku može čuti topla reakcija kojom je publika nagradila Armstrongovo muziciranje. “U to vreme svi su se pitali da li će on ikada svirati ponovo. Ali tokom izvođenja pesme ‘Hello Dolly’ on svira neverovatno dobro.”
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE