Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jača saradnja biblioteka Srbije i RS

    Protokol o saradnji, koji treba da doprinese jačanju i obogaćivanju saradnje u oblasti kulture između Srbije i RS, potpisan je juče u Banjaluci. Potpisali su ga Ljiljana Petrović-Zečić, direktor Narodne i univerzitetske biblioteke RS (NUB RS), i Dejan Ristić, vršilac dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije.
     
    Protokol je deo proslave Dana NUB RS, koji je obeežen u sredu, a tim povodom otvorena je i dvotematska izložba „Izdavaštvo Republike Srpske (1992 – 2012)“ i „Biblioteka na plakatima“.
     
    „Pre 76 godina na današnji dan osnovana je prva javna biblioteka u Vrbaskoj banovini, odnosno biblioteka ‘Kralj Petar Oslobodilac’, a možemo reći da smo danas nakon toliko godina stasali u nacionalnu biblioteku RS“, kazala je Petrović-Zečićeva.
     
    Ona je dodala da će protokol, s obzirom na to da je jedna od osnovnih funkcija NUB RS očuvanje nacionalne kulture, promovisanje i širenje kulturne polititke, te očuvanje srpskog duhovnog prostora, doprineti garanciji tog očuvanja i promocije.
     
    Ristić je napomenuo da će ovaj protokol omogućiti kompletnu razmjenu publikacija koje su u posedu ove dve kulturne ustanove.
     
    „Protokol podrazumeva i razmenu stručnjaka i učešće u zajedničkim projektima i verujem da će to doprineti pružanju kvalitetnije i potpunije usluge naših biblioteka“, zaključio je Ristić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE