Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani grade fabriku u Žitorađi

    Italijanska fabrika „Rosatti industria vetro“ će u Žitorađi otvoriti fabriku i zaposliti 202 radnika, a vrednost investicije je 5,27 miliona evra.
     
    Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović uručila je ugovor o podsticanju investicija italijanskoj kompaniji. Prema programu podrške investicijama koje sprovodi Agencija za promociju izvoza i strana ulaganja za ovo ulaganje je opredeljeno je 7.000 evra po novootvorenom radnom mestu.
     
    Kalanovićeva je istakla da današnja dodela ugovora italijanskoj kompaniji „Rosatti“ predstavlja početak realizacije investicije 5,7 miliona evra, ali što je još važnije znači otvaranje 202 nova radna mesta i to na jugoistoku Srbije, u Žitorađi u kojoj je mnogo ljudi bez posla. Kalanovićeva je ukazala da je program podsticaja direktnih investicija sistemska mera protiv nezaposlenosti koja daje konkretne, vidljive i merljive rezultate. 

    „Zahvaljujući toj meri, uspeli smo da u Srbiju dovedemo i ‘Juru’ i ‘Falke’ i ‘Continetal’ i ‘Leoni’. Zahvaljujući toj meri, ovde u Žitorađu doveli smo čuvenu kompaniju ‘Rosatti industria vetro’ koja proizvodi staklene proizvode i to za najpoznatije svetske proizvođače bele tehnike, kao što su ‘Indesit’, ‘Ikea’, ‘Bosch’, ‘Electrolux’. To znači da će proizvodi sa juga Srbije, baš odavde iz Žitorađe ići za ceo svet“, rekla je ona. 

    Prema ugovoru, investitor namerava da za potrebe svoje proizvodnje u Srbiji kupi imovinu preduzeća „Herkulem“ koje je u procesu privatizacije, da halu adaptira i prilagodi svojoj nameni i da u naredne tri godine započne proizvodnju i zaposli minimum 202 radnika. 

    „Jedan od razloga zbog kojih se italijanski ‘Rosatti’ opredelio da investira baš ovde u Žitorađi, jeste blizina autoputa. I danas se povrđuje ono što sam nebrojano puta rekla do sada, a ponoviću i danas, a to je da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja privrede. Mapa autoputeva je zapravo mapa investitora“ , kazala je Kalanovićeva. 

    Ona je dodala da prioritet sledeće Vlade mora da bude, sa jedne strane nastavak i jačanje Programa privlačenja investicija, a sa druge – ulaganje u infrastrukturu. 

    „Samo tako možemo obezbediti da u svim regionima u Srbiji imamo nova ulaganja, nove fabrike i pogone, nova radna mesta i bolji život naših građana“ zaključila je potpredsednica Vlade koje je nakon uručenja ugovora obišla zajedno sa investitorom pogon Herkulema u Žitorađi u kojem će italijanski investitor smestiti svoju proizvodnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE