Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šoškić: Odsustvo aranžmana sa MMF pogoršava sliku o Srbiji

    Svako odsustvo aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom u ovom trenutku bi značilo pogoršavanje slike o Srbije, kao zemlji koja dugoročno uspeva da održi prihode i rashode pod kontrolom, i svakako bi uticalo i na rast cene kojom Srbija finansira dug, izjavio je guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić.
     
    Šoškić je, u razgovoru sa dopisnikom Tanjuga sinoć u Vašingtonu, kazao da je zajedno sa delegacijom Vlade Srbije u američkoj prestonici imao niz susreta sa predstavnicima MMF-a, Svetske banke i Međunarodne finansijske korporacije.
     
    Mi tek što smo prošle jeseni zaključili novi stend baj aranžman iz predostrožnosti sa MMF-om, i zato bi bilo vrlo važno da se što je moguće pre nastavi pozitivan tok ovog aranžmana, kazao je Šoškić i istakao da je nužno da Srbija što pre dobije novu vladu i parlament, jer je bitno da se promene određeni propisi, kako bi se intenzivirao reformski proces. To je pre svega značajno u domenu fiskalnih aktivnosti, kako bismo uspeli na međunarodnom finansijskom tržištu da održimo svoju relativno solidnu poziciju po pitanju finansiranja našeg ukupnog duga, ocenio je guverner NBS.

    Prema njegovim rečima, važno je da se dobije i funkcionalni parlament koji će biti u mogućnosti da izglasa sve neophodne zakonske promene.
     
    Šoškić je razgovore u Vašingtonu ocenio kao otvorene, intenzivne i produktivne, dodavši da je bilo reči i o modalitetima pomoći koju Svetska banka pruža našoj zemlji.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE