Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren bioskop „Vilin grad“ sa digitalnom tehnologijom

    Digitalni bioskop „Vilin grad“ svečano je otvoren sinoć u Nišu, u renoviranom prostoru starog i istoimenog bioskopa. Posle više od pet godina u obnovljenom bioskopu prikazan je film „Titanik“, koji se pojavio u konvertovanom 3D izdanju.
     
    Otvaranje bioskopa je zajednički projekat glumca Lazara Ristovskog i Igora Stankovića ispred filmske distributerske kuće „MCF MegaCom Film“ i bioskopskog lanca „Cineplex Srbija“. Protokol o saradnj gradonačelnik Niša Miloš Simonović i glumac Lazar Ristovski potpisali su avgusta prošle godine za vreme održavanja „Filmskih susreta“ u Nišu.
     
    Ristovski je rekao na otvaranju da savremenim bioskopom kakva je „Vilin grad“ može da se podiči svaki grad i da će Nišslije već od četvrtka, kada počinje emitovanje redovnog repertoara, moći da gledaju najnovije filmove koji se prikazuju i u drugim svetskim metropolama.
     
    „Vilin grad“ ima dve sale i moći će da primi 230 posetilaca, sale će imati srebrne ekrane i Real D sistem 3D projekcije koji je, zahvaljujući kvalitetu slike i udobnosti 3D naočara, najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu.
     
    Značajna sredstva za renoviranje bioskopske sale uložio je grad Niš, a niški gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo što će nove i mlade generacije Niša moći da vide najnovija ostvarenja u pravoj filmskoj atmosferi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE