Otvoren bioskop "Vilin grad" sa digitalnom tehnologijom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren bioskop “Vilin grad” sa digitalnom tehnologijom

  Digitalni bioskop “Vilin grad” svečano je otvoren sinoć u Nišu, u renoviranom prostoru starog i istoimenog bioskopa. Posle više od pet godina u obnovljenom bioskopu prikazan je film “Titanik”, koji se pojavio u konvertovanom 3D izdanju.
   
  Otvaranje bioskopa je zajednički projekat glumca Lazara Ristovskog i Igora Stankovića ispred filmske distributerske kuće “MCF MegaCom Film” i bioskopskog lanca “Cineplex Srbija”. Protokol o saradnj gradonačelnik Niša Miloš Simonović i glumac Lazar Ristovski potpisali su avgusta prošle godine za vreme održavanja “Filmskih susreta” u Nišu.
   
  Ristovski je rekao na otvaranju da savremenim bioskopom kakva je “Vilin grad” može da se podiči svaki grad i da će Nišslije već od četvrtka, kada počinje emitovanje redovnog repertoara, moći da gledaju najnovije filmove koji se prikazuju i u drugim svetskim metropolama.
   
  “Vilin grad” ima dve sale i moći će da primi 230 posetilaca, sale će imati srebrne ekrane i Real D sistem 3D projekcije koji je, zahvaljujući kvalitetu slike i udobnosti 3D naočara, najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu.
   
  Značajna sredstva za renoviranje bioskopske sale uložio je grad Niš, a niški gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo što će nove i mlade generacije Niša moći da vide najnovija ostvarenja u pravoj filmskoj atmosferi.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE