Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kulturno-turistička tura „Beograd Andrićevim koracima“

    U okviru obeležavanja jubileja vezanih za život i rad našeg književnika, diplomate i jedinog dobitnika Nobelove nagrade Ive Andrića u utorak, 17. aprila biće predstavljen Dom Narodne skupštine kao jedna od 15 lokacija koje su deo kulturno-turističke ture “Beograd Andrićevim koracima”, najavilo je danas Ministarstvo kulture.
     
    Andrić je u aprilu 1950. godine izabran za poslanika Narodne skupštine tadašnje FNRJ. Prisutnima će se obratiti predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović i ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković.
     
    Ministarstvo kulture je u saradnji sa Muzejem grada Beograda organizovalo obeležavanje lokacija i osmislilo kulturno-turističku turu “Beograd Andrićevim koracima”. Tura je zamišljena kao šetnja Andrića gradom i obilazak objekata i institucija koji su na određen način bili značajni za njegov život i stvaralaštvo. Nastala je povezivanjem 15 lokacija, a to su Kalemegdan, Mali Kalemegdan, Pariska 16, knjižara “Naučno delo”, Udruženje književnika, “Politika”, Hotel “Moskva”, stan u Prizrenskoj, Srpska književna zadruga, Ministarstvo inostranih dela, Pionirski park, Hotel “Ekscelzior”, Narodna skupština, “Borba”, Narodna biblioteka Srbije.
     
    U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda biće organizovane redovne ture/šetnje kao deo stalne turističke ponude grada. Prva za ovu priliku skraćena tura/šetnja biće organizovana 17. aprila u okviru manifestacije “Dani Beograda”, a polazak je planiran ispred Muzeja Ive Andrića u 12 sati. Kulturno-turistička tura “Beograd Andrićevim koracima” biće propraćena brošurom i geolokacijskim AR vodičem, a zahvaljujući matričnim kodovima (QR kodovima) posetiocima će na licu mesta putem telefona/tableta biti dostupne informacije o lokaciji i fotografije.
     
    Na predlog Ministarstva kulture, Vlada Srbije donela je odluku o obeležavanju jubileja Ive Andrića u periodu od oktobra 2011. do oktobra 2012. – 50 godina od dodele Nobelove nagrade, 100 godina od objaljivanja prvog dela i 120 godina od rođenja pisca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE