Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Velika akcija za više kiseonika u Subotici

    U Subotici će do kraja aprila biti završena velika akcija ozelenjavanja i rekultivacije 32 zapuštene javne površine u gradu koji zajednički realizuju subotička lokalna samouprava i Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“.

     
    Projektom je obuhvaćena površina od 55.000 kvadratnih metara, a biće zasađeno oko 1.100 stabala liščara i četinara i 30.000 jedinki šiblja za žive ograde. Projekat finansira Republički fond za zaštitu životne sredine sa 70 miliona dinara.
     
    Obilazeći radove na ozelenjavanju lokacija u Subotici, direktorka Republičkog fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić izjavila je da veliki gradovi najčešće imaju problem sa zelenim područjima.
     
    „Kreiranje ovakvih „zelenih džepova“ u najurbanijim delovima grada značajno je i za kvalitet života i za edukaciju građana. Iskreno se nadamo da će nove parkove građani čuvati i održavati“, rekla je Željka Jurakić.
     
    Predsednik Skupštine grada Subotica Slavko Parać konstatovao je da projekat predstavlja veliki ekološki poduhvat.
     
    „Ekološki gledano, ako su tri drveta dovoljna da obezbede kiseonik za ceo život jednog čoveka, obezbedili smo kiseonik za ceo životni vek preko 6.000 građana Subotice. Pored toga, menjamo mikroklimu naselja i ulepšavamo ih“, rekao je Parać.
     
    Projekat, pored ozelenjavanje i rekultivacije, podrazumeva i postavljanje klupa, kanti za otpatke i drugih elemenata urbanog mobilijara na 32 lokacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE