Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počela izgradnja olimpijskog bazena u Rumi

    Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić obišao je danas početak radova na izgradnji olimpijskog bazena u Rumi i tom prilikom najavio da će Vlada Srbije na narednoj sednici doneti odluku o dodeljivanju zemljišta u toj opštini velikom investitoru iz oblasti automobilske industrije.

     
    Dulić je ocenio da investicije u javne objekte nisu trošak, već da predstavljaju otvaranje mogućnosti lokalnom stanovništvu da kvalitetnije živi. On je kazao da se ovih dana otvara veliki broj objekata poput bazena, škola, vrtića i sportskih objekata koji su, kako je kazao, neophodni za bolji kvalitet života u mnogim lokalnim samoupravama.
     
    „Ove godine nižu se projekti koje smo realizovali bez problema. U najtežim godinama smo uspeli da završimo kapitalne projekte koji nisu luksuz, već poteba stanovništva“, kazao je Dulić ističući bitnim to što je posao izgradnje bazena u Rumi dobila domaća građevinska operativa, gde će posla naći nekoliko stotina ljudi.
     
    On je kazao da takvih gradilišta ima oko 250 u Srbiji, a da je ove godine uposlen veliki broj građevinskih radnika. Dulić je kazao da bez takvih projekata građevinska operativa ne bi imala posla u privatnom sektoru.
     
    Predsednik opštine Ruma Goran Vuković najavio je da će se na sednici Vlade Srbije u četvrtak naći tri elaborata vezano za izgradnju tri industrijska objekta, na čemu će biti uposleno oko 700 radnika.
     
    “U toku su razgovori sa ozbiljnim investitorima koji će otvoriti nekoliko hiljada radnih mesta u Rumi”, kazao je on.
     
    Vuković je podsetio da je izgradnja bazena investicija vredna 289 miliona dinara i da su ta sredstva opredeljena iz budžeta opštine za 2012. godinu. Kako je kazao, rok za završetak radova je 1. jun 2013. godine, a projekat je takav da će bazen u Rumi biti najsavremeniji objekat te vrste u Srbiji.
     
    Pored bazena, projekat u izletištu Borkovac u toj opštini obuhvata izgradnju tribina i pratećih objekata- svlačionica, sanitarni čvor, fitnes sale, teretane, manji restoran, uređenje javnih površina oko bazena, sportske terene, kao i parking… Za izgled bazena bila je zadužena firma „Projekt“ iz Rume. U prvoj fazi će biti izgrađen bazen na otvorenom, dok će posetiocima bazen biti na raspolaganju i u zimskom periodu pošto je predviđeno montažno pokrivanje bazena u drugoj fazi izgradnje.
     
    Početku radova prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE