Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obeležava se Svetski dan osoba sa autizmom na Trgu Nikole Pašića

    Svetski dan osoba sa autizmom obeležava se širom sveta drugog aprila, a u Beogradu će biti obeležen Manifestacijom na Trgu Nikole Pašića sa početkom u 11 sati.
     
    Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom i ove godine izložiće „Jaje lepih želja“, metalnu konstrukciju plave boje, u koju će građani ulaziti i ubacivati na papiru ispisane želje i poruke podrške osobama sa autizmom.
     
    Na Trgu će biti organizovan i niz radionica, pa će deca i osobe sa autizmom i deca iz redovnih škola i vrtića, zajedno oslikavati drvena jaja, slikati i vajati.
     
    Zahvaljujući internet portalu zivotinje.rs, porodicama osoba sa autizmom biće poklonjene stare sijamske mačke, za koje je najnovija američka studija dokazala da pozitivno utiču na razvoje osoba sa autizmom.
     
    Biće organizovan i bogat kulturno umetnički program, a nastupiće i dečiji hor „Čarolije“, „Mini muzička Akademija“ i Marija Serdar, polufinalista emisije „Ja imam talenat“. Deci će besplatno biti deljeni sokovi i slatkiši sponzora.
     
    Nije poznato koliko osoba sa autizmom živi u Srbiji, jer ne postoji jedinstvena baza podataka, ali najnovija svetska statistika pokazuje da na svakih 136 dece, jedno je iz spektra autizma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE