Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tviteraši o Twitteru: Jasna Kamatović @JKamatovic

    U nastavku serije mini intervjua sa poznatim tviterašima, o popularnosti Twittera u Srbiji govori Jasna Kamatović @JKamatovic.


     

     
    Kako su izgledali počeci Twittera u Srbiji?


    Nisam se uključila od samog početka, Twitter koristim od 2009. godine. Najviše blogeri, aktivni blogeri iz regiona. Bilo je mnogo više tzv. korisnih linkova, otvorenog dijaloga, razmena znanja, prvenstveno iskustva.
     
     
    Kakva je situacija danas? 


    Twitter je definitivno ušao u mainstream fazu, najviše pojavljivanjem ličnosti iz javnog, estradnog, političkog života… i prenošenjem dešavanja u klasične i online medije. Postao je (surovo) igralište i izvor informacija bez takozvane pozitivne samocenzure od strane korisnika koji svojim aktivnostima prave sadržaje – vrlo emotivne, često neargumentovane, površne. Na Twitteru ima i puno takozvanih lažnih naloga koji se koriste u različite svrhe. Međutim, svako od nas je kreator svog tajm lajna i ima mogućnost izbora - ko su korisnici sa kojima želim da razgovaram i/ili da ih pratim?
     
     
    Kako vidite Twitter zajednicu Srbije u budućnosti? 
     
    Mislim da će doći do segmentacije. Već se formiraju manje zajednice unutar većih što se već sada može videti po aktivnostima korisnika, pogotovu onih koji su na tviteru mnogo duže. Korisnici će se pratiti naspram interesovanja, sličnosti, potreba, po kulturološkim, sociološkim idejama/pojavama, po razmišljanjima… Zapravo prema percepciji i „slici“ koju imamo jedni o drugima, nekoj istoriji dosadašnjih aktivnosti koju je korisnik ostavio za sobom. 
     
     
    Vaš stav: Twitter vs. Facebook
     
    Obe društvene mreže imaju svojih specifičnosti – i FB i TW! 
     
    I.Mihajlović


    Prethodni intervjui: Vladimir Stanković @DedaBor,
                               Viktor Marković @Belgrade
                               Jelena Jovanović @Miss_Cybernaut
                               Istok Pavlović @istok

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE