Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ERP za srpske građevinare: Kako manje potrošiti i više zaraditi dok gradite?

    Beogradska kompanija NPS, u saradnji sa kompanijom EU Build i uz podršku lokalne Microsoft kancelarije, organizovala je seminar namenjen građevinskim firmama pod nazivom „ Kako manje potrošiti i više zaraditi dok gradite“.
     

    Za preko 50 učesnika, predstavnika građevinskih firmi, bila je to odlična prilika da na jednom mestu prikupe brojne informacije o teorijskim ali i veoma praktičnim rešenjima. Posebna pažnja posvećena je veoma kompleksnim modulima „Građevinska operativa“ i „ Upravljanje mehanizacijom“, odnosno vertikalnim rešenjima koja je NPS razvio za specifične potrebe građevinske industrije.

    U uvodnom izlaganju Vladan Petrović, direktor prodaje i član borda kompanije NPS, objavio je da je NPS postao član New Frontier Group ( www.newfrontier.eu ) i tako se pridružio najvećoj grupacije ICT preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi, odnosno da je u toku proces integracije sa kompanijom Saga, vodećom ICT kompanijom u Srbiji i prvim srpskim članom New Frointier grupe.

    Kao predstavnik suorganizatora, direktor kompanije EUBuild, dr Zoran Đorđević, prisutnima je približio funkcionisanje ERP sistema kroz prizmu upravljanja projektima, navodeći brojne konkretne primere i niz saveta i iskustava.

    Predstavljena rešenja koriste Microsoft platforme i rezultat su intenzivne saradnje konsultantskog i razvojnog tima NPS-a sa velikim brojem eksperata različitih profila. Govorilo se i o teorijskom aspektu primene ovakvih i sličnih sistema u građevinarstvu, a profesor Građevinskog fakulteta dr Dejan Marinković zaključio je da su ovakvi sistemi upravo dokaz da nauka i struka ne govore različitim jezicima, već da zajedno rade na unapređenju postojećih i osvajanju novih rešenja i tehnologija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE