Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoreni 5. „Antićevi dani“

    Manifestacija „Antićevi dani“ posvećena pesniku, slikaru, filmskom reditelju i novinaru Miroslavu Miki Antiću svečano je otvrorena u utorak uveče u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada.
     
    Ova, peta po redu manifestacija, do 17. marta okupiće poštovaoce lika i dela ovog istaknutog umetnika, koji će svoje sećanje na Miku Antića izraziti kroz različite umetničke programe, navodi se u saopštenju Kulturnog centra.
     
    Publika je u okviru svečanog otvaranja manifestacije imala priliku da vidi desetominutni film Bogdana Jankovića i Maje Grgić, da čuje dve kompozicije Dorotee Vejnović, a ceo program pratilo je i prezentovanje poezije Branislava Živanovića. U Likovnom salonu Kulturnog centra izložene su slike, a izložba će trajati do 24. marta.
     
    Izvršni producent manifestacije Ðorđo Sladoje pozdravio je mnogobrojne goste i predstavio umetnike koji su bili učesnici na Koloniji „MA 2011“, čija je ideja da okupi umetnike iz onih umetničkih disciplina kojima se bavio Antić – likovna umetnost, književnost, film i muzika.
     
    Među prisutnim učesnicima bili su slikari Danijel Babić, Miloš Vujanović, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Pal Dečov, Milan Zulić, Ana Novaković, Vlado Rančić, Vidoje Tucović, Melena Čonjagić, kao i pesnik Branislav Živanović, kompozitorka Dorotea Vejnović i reditelji Bogdan Janković i Maja Grgić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE