Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Senćanski „Žitopromet“ kupio imovinu društva „Mlin Novi Kneževac“

    Senćanski AD „Žitopromet“, trenutno jedno od najuspešnijih žitomlinskih preduzeća u Vojvodini i Srbiji, kupilo je imovinu novokneževačkog AD „Mlin Novi Kneževac“ u stečaju.


    Na javnoj licitaciji, koju je raspisao Privredni sud Zrenjanin, Senćani su imovinu „Mlina Novi Kneževac“ kupili za 102,5 miliona dinara, milion više od početne cene, a drugi učesnik na licitaciji bila je firma „Agro Grnja“ iz Pivnica.

    Predsednik Upravnog odbora AD „Žitpormet“ Predrag Đurović izjavio je da će preuzeti imovinu najkasnije za desetak dana pošto se obave formalnosti s isplatom, a da je u planu da se kapaciteti „Mlina Novi Kneževac“ stave u funkciju već u narednoj žetvi. Po Đurovićevim rečima, kapacitet silosa u Novom Kneževcu je 20.000 tona, što će se koristiti za preuzimanje i smeštaj pšenice s dela sirovinskog područja na severu Banata jer su do sada za te potrebe smeštajni kapaciteti uzimani u zakup.

    Osim toga, novokneževačka firma, čiji su većinski vlasnici pre pokretanja stečaja okončanog bankrotom bili subotička „Fidelinka“ i novosadski „Agrohem“, raspolaže mlinarskim kapacitetima, zgradom pekare, magacinima i drugim pratećim objektima. Đurović napominje da će se posle preuzimanja imovine obaviti neophodni remonti, a takođe i sagledati mogućnosti za upošljavanje potrebnog broja radnika. Razmotriće se i mogućnost da se pogon pekare „Žitoprometa“ iz Sente izmesti u Novi Kneževac.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE