Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dopremljen novi transformator u trafostanicu „Beograd 20“

    Drugi od predviđena tri energetska transformatora, koji će činiti osnovu nove i važne trafostanice dopremljen je u trafostanicu „Beograd 20“ u Mirijevu, koju gradi JP „Elektromreža Srbije“ (EMS), saopštilo je danas to preduzeće.


    Transformator instalisane snage 300 megavoltampera, 400/110 kilovolti biće postavljen u narednih nekoliko dana.

    Prvi energetski transformator je dopremljen i postavljen 29. februara dok se transport trećeg transformatora istih karakteristika u TC „Beograd 20“ očekuje najkasnije do kraja vikenda.

    Nabavka ovih transformatora je veoma važna za razvoj elektroenergetskog sistema, a samo od 2008-2012. godine EMS je nabavio čak 15 novih transformatora čime je znatno unapređen i modernizovan kompletan prenosni sistem.

    Težina pojedinačnog transformatora je čak 192 tone, pa je i njihov specijalni transport bio izuzetno zahtevan i obiman zadatak.

    Uporedo s dopremanjem transformatora na TS „Beograd 20“, obavljaju se završni spoljni i unutrašnji radovi na komandnoj zgradi, kao i montiranje portalne konstrukcije u dalekovodnim poljima 400 i 110 kilovolti.

    Nova trafostanica „Beograd 20“ se nalazi u Mirijevu, zadovoljava najviše tehničko-tehnološke standarde, a koncepcijsko rešenje trafostanice je usklađeno sa najvišim urbanističkim i ekološkim zahtevima.

    Ovo postrojenje je značajno za ceo srpski elektroenergetski sistem, a posebno za Beograd. Gotovo 600 hiljada stanovnika iz centra, severoistočnog dela Beograda i okolnih opština, kao i niz velikih industrijskih kapaciteta i važnih zdravstvenih i administrativnih institucija, snabdevaće se iz tog postrojenja, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE