Završen FEST. "Beduin" najbolji film

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Završen FEST. “Beduin” najbolji film

  Film “Beduin” ruskog reditelja Igora Vološina proglašen je u nedelju za najbolje ostvarenje u takmičarskom programu jubilarnog 40. FEST-a “Evropa van Evrope”.
   
  Predsednik žirija reditelj Darko Bajić rekao je novinarima da je nagrada dodeljena Vološinu “za majstorstvo režije i kompozicije, kao i za umeće u radu s glumcima”.
   
  “Vološin je talentovan reditelj koji je svojim majstorstvom zaslužio nagradu. Uspeo je da snimi uzbudljiv film o jednoj životnoj priči koju nije prepustio dokumentarističkom načinu izlaganja”, rekao je Bajić.
   
  Reditelju najuspešnijeg ostvarenja prikazanog u takmičarskom delu programa Igoru Vološinu dodeljena je statua “Malo veliko drvo”, autora Nebojše Đure Veselinovića.
   
  Prizananje Special mention žiri je dodelio hrvatskom reditelju Aldu Tardociju za film “Fleke” koji je ocenjen kao hrabar i inovativan debitantski rad, iskren i pun energije, bez uobičajenih šablona autorskog filma.
   
  U takmičarskom programu FEST-a od 24. februara do 4. marta pored dva nagrađena ostvarenja prikazano je još pet filmova – izraelski “Restaurator”, crnogorski “Lokalni vampir”, albanski “Maja”, gruzijski “Bela so” i “Budućnost je večna” tursko-francusko-nemačke produkcije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE