Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekspertska konferencija o filmu u jugoistočnoj Evropi

    Ekspertska konferencija „Kriza u filmskoj industriji u jugoistočnoj Evropi – izazovi finansiranja mikrobudžetnih filmova“, na kojoj će učestvovati predstavnici sedam zemalja, biće održana danas u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, najavilo je Ministarstvo kulture informisanja i informacionog društva.

     
    Konferenciju organizuje Ministarstvo u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, u okviru predsedavanja Srbije Savetom ministara kulture jugoistočne Evrope.
     
    Današnju, prvu od dve ekspertske konferencije, koje prethode Godišnjoj konferenciji ministara kulture jugoistočne Evrope predviđenoj za 20. april, otvoriće resorni ministar Predrag Marković.
     
    Prema saopštenju ministarstva, cilj ekspertske konferencije je da podstakne razmenu mišljenja, uspostavljanje zajedničkih ciljeva i primenu dobre prakse u regionu, kako bi se podstakla realizacija mikrobudžetnih filmova u vreme smanjenja fondova namenjenih za film usled ekonomske krize.
     
    Učesnici konferencije su iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Slovenije, Rumunije i Srbije. Srbija je predsedavanje Savetom ministara kulture jugoistočne Evrope preuzela od Rumunije u aprilu 2011. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE