Konferencija o filmu u Kinoteci

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konferencija o filmu u Kinoteci

  Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković u petak 2. marta otvoriće u zgradi Jugoslovenske Kinoteke ekspertsku konferenciju na temu “Kriza u filmskoj industriji u Jugoistočnoj Evropi – izazovi finansiranja mikrobudžetnih filmova”.
   
  Kako je saopšteno iz ministarstva, cilj konferencije, na kojoj će učestvovati predstavnici sedam zemalja, je da podstakne razmenu mišljenja, uspostavljanje zajedničkih ciljeva i primenu dobre prakse u regionu kako bi se podstakla realizacija mikrobudžetnih filmova u vreme smanjenja fondova namenjenih za film usled ekonomske krize.

  Reč je o prvoj od dve ekspertske konferencije koje prethode Godišnjoj konferenciji ministara kulture Jugoistočne Evrope predviđenoj za 20. april.

  Ekspertsku komisiju organizuje ministarstvo kulture u saradnji sa Jugoslovenskom Kinotekom u okviru predsedavanja Savetom ministara kulture Jugoistočne Evrope.

  Na konferenciji će učestvovati predstavnici Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Slovenije, Rumunije i Srbije.

  Srbija je predsedavanje Savetom ministara kulture Jugoistočne Evrope preuzela od Rumunije u aprilu 2011.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE