Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Rigoleto“ ponovo na sceni Narodnog pozorišta

    Opera Đuzepea Verdija „Rigoleto“ posle dve godine pauze ponovo će se naći na repertoaru Narodnog pozorišta u subotu, 3. marta.

    Pod dirigentskom palicom Ane Zorane Brajović, naslovnu ulogu u ovoj poznatoj operi tumači Miodrag D. Jovanović, a u podeli su i Dejan Maksimović (Vojvoda), Snežana Savičić Sekulić (Đilda), Dubravka Filipović (Madalena), Dragoljub Bajić (Sparafučile), Aleksandar Stamatović (Monterone), Igor Matvejev (Borsa).

    Tu su još i Miodrag Matić (Grof Čeprano), Tatjana Mitić (grofica Čeprano), Branislav Kosanić (Marulo), Ivanka Raković (Đovana), Biljana Soldo (Paž) i Mihailo Šljivić (Tamničar).

    Opera u četiri čina, u kojoj učestvuju i Orkestar i Hor Narodnog pozorišta, poslednji put je na repertoaru bila 3. februara 2010. godine, saopsteno je iz ove kuće. Libreto prema drami „Kraj se zabavlja“ Viktora Igoa, napisao je F.M. Pijave.

    Predstava, u režiji Predraga Protića, imala je dve premijere – 9. juna 2011. sa solistima Milanske Skale i tri dana kasnije sa solistima Opere Narodnog pozorišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE