Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evropska iskustva i standardi za jaču „Transnaftu“

    U Predstavništvu Vojvodine u Briselu razmatrana je mogućnost još snažnijeg pozicioniranja „Transnafte“ na energetskom tržištu naše zemlje, primenom evropskih standarda i iskustava u transportu i skladištenju energenata.

     
    O tome, kao i o drugim oblicima buduće saradnje, razgovarali su direktor tog javnog preduzeća Srđan Mihajlović i šef predstavništva pokrajine u Briselu Predrag Novikov, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.
     
    Javno preduzeće za transport nafte naftovodima i transport derivate nafte produktovodima „Transnafta“, ima sedište u Pančevu. Osnovano je odlukom Vlade Srbije 2005. godine, kada je preuzelo delatnosti koje je do tada obavljalo Javno preduzeće za istraživanje, proizvodnju, preradu i promet nafte i prirodnog gasa Naftna industrija Srbije, koje je prestalo da postoji.
     
    Od republičke Agencije za energetiku dobilo je licencu za obavljanje transporta nafte naftovodima 2006. godine, a transport derivata nafte produktovodima za sada se ne obavlja, jer ne postoji izgrađena odgovarajuća infrastruktura.
     
    „Transnafta“ raspolaže istočnim krakom bivšeg jugoslovenskog naftovoda od Dunava na granici sa Hrvatskom do Pančeva, u ukupnoj dužini od 154,4 kilometara.
     
    Pripadajuću infrastrukturu naftovoda čini terminal u Novom Sadu sa četiri rezervoarske jedinice za sirovu naftu od po 10.000 kubnih metara, dispečerskim centrom i pumpnom stanicom, zatim mernom stanicom u Pančevu i osam blok stanica duž trase naftovoda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE