Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: Bez poremećaja u snabdevanju hranom

    Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je da do sada nije primećena destabilizacija u snabdevanju tržišta Srbije hranom uprkos teškoj vremenskoj situaciji.


    „Nismo videli nikakve masovne poremećaje na tržištu i država funkcioniše kao da su prilike normalne“, rekao je Petrović novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS). 

    On je naglasio da „prehrambena industrija zadovoljava sve potrebe stanovništva“. „Zbog smanjenja isporuka električne energije vodi se računa da ne dođe do destabilizacije bilo kog vitalnog sistema prehrambene industrije“, kazao je Petrović.   

    On je dodao i da Republičke robne rezerve reaguju na zahtev svih opština. „Za stanovništvo koje zbog vremenskih neprilika ne može da se snabdeva imamo način dadopremimo potrebnu hranu“, kazao je Petrović i naglasio da nema mesta za paniku i da je sve pod kontrolom. Prema njegovim rečima, sada je najvažnije da nas vreme posluži i da se sneg postepeno topi.   

    Petrović je dodao da ćeMinistarstvo poljoprivrede i trgovine Srbije, kao i druga ministarstva uraditi procenu štete koju je nanelo izuzetno hladno vreme. „Učinićemo sve što budžet dozvoljava da se sa što manje štete izađe iz ove situacije“, istakao je ministar poljoprivrede i trgovine Srbije.   

    On je kazao i da u Srbiji u ovom trenutku nema neposredne opasnosti od restrikcija, ali da treba da se štedi više struje nego sada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE