Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uručene Vukove nagrade

    Kulturno-prosvetna zajednica Srbije uručila je u sredu Vukove nagrade za 2011. godinu pojedincima i ustanovama za naročit doprinos razvoju kulture, obrazovanja i nauke u Srbiji.

    Vukova nagrada za 2011. godinu uručena je predstavnicima Zadužbine „Dositej Obradović“, dramskom piscu i scenaristi Siniši Kovačeviću, urednici RTS-a i rediteljki Negosavi Neni Kunijević, likovnom umetniku i književniku Predragu Baju Lukoviću i književniku Radovanu Belom Markoviću.

    Nagradu su dobili i dramaturg i književnik Milisav Milenković, istoričar umetnosti Dušan Milovanović, istoričar književnosti Gojko Tešić i slikar Miloš Šobajić, a književnik Petar Sarić zbog vremenskih prilika nije uspeo da dodje u Beograd, pa je nagradu u njegovo ime primio njegov brat Nikola Sarić.

    Izuzetna Vukova nagrada za 2011. godinu dodeljena je Umetničkoj livnici „Jeremić“ iz Beograda.

    Vukova nagrada, koje je ove godine dodeljena 48. put, sastoji se od diplome – rada slikara Radomira Stevića Rasa, plakete s likom Vuka Stefanovića Karadžića, rada vajara Nebojše Mitrića, i akvarela slikara Momčila Antonovića.

    Prema rečima predsednika žirija, kompozitora Svetislava Božića, odluka o nagradama doneta je „posle kreativne diskusije, u kojoj su vagane nijanse“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE