Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brazil spreman da uloži 300 miliona evra u Srbiju

    Nacionalna razvojna banka Brazila spremna je da investira više od 300 miliona evra u Srbiju, saopštilo je danas srpsko ministarstvo za energetiku i infrastrukturu.

    Kako se navodi, to je saopštio ambasador Brazila u Beogradu Alešandre Neto na sastanku s ministrom za infrastrukturu Srbije Milutinom Mrkonjićem i predsednikom brazilske kompanije Zagope za Evropu Remom Brunelijem (Brunelli).
     
    – Smatram da je veoma značajno da brazilske kompanije u najbržem mogućem roku pronađu značajno mesto u razvoju infrastrukture (u Srbiji) s obzirom na povoljne okolnosti, gotove projekte i veliku spremnost Nacionalne razvojne banke da investira preko 300 miliona evra – rekao je Neto.
     
    Na sastanku u Ministarstvu za infrastrukturu Srbije je, precizira se, razgovarano o direktnom učešću brazilske građevinske kompanije u tenderskoj proceduri na izgradnji Koridora 11, kao i u realizaciji projekta Beogradskog železničkog čvora.
     
    Predstavnici kompanije Zagore predložili su da ubrzo učestvuju u raspisanim tenderima, što bi, kako se ističe, ako se prihvati njihova ponuda, značajno doprinelo ubrzanju početka radova u tim investicijama od ogromnog značaja za razvoj Srbije.
     
    Bruneli je istakao da bi saradnja sa Srbijom mogla da bude u izgradnji Koridora 11, rekonstrukciji železničkih pruga, aerodroma i metroa, s obzirom da je, kako je rekao, ta firma iskusna i veoma cenjena u Latinskoj Americi i da poseduje linije metroa u Rio de Žaneiru i Sao Paulu.
     
    On je istakao i da bi investiranje u razvoj i izgradnju novih hidro i termocentrala bilo veoma interesantno za Zagope grupu.
     
    Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić naglasio je da bi investiranje Nacionalne razvojne banke Brazila u izgradnji Koridora 11 bila prva direktna prilika da se realizuje započeta saradnja.
     
    – Ako vaša razvojna banka može da finansira ovaj projekat, eto prilike da učestvujete na tenderu i ponudite uslove koje će vam obezbediti da uđete u posao – rekao je Mrkonjić i dodao da je reč o izgradnji 100 kilometara autoputa na Koridoru 11.
     
    – Radovi su već započeti na deonici Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, a potrebna su nam sredstva za deonicu Ljig-Čačak – dodao je srpski
    ministar.
     
    On je istakao da je za Srbiju veoma značajno da brazilska država, vlada i kompanije postanu strateški partner Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE