Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Revija animiranih ex-YU filmova

    U čast pedesetogodišnjice od dobijanja nagrade Oskar za film „Surogat“ Dušana Vukotića, u sredu 8. februara u 20h u Maloj sali Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu, imaćete priliku da pogledate reprezentativni izbor najboljih ex-YU animiranih filmova.


    Pre tačno pola veka Američka akademija za filmsku umetnost krunisala je zlatnom statuom Oskara animirani film Dušana Vukotića „Surogat“. To nije bio samo prvi jugoslovenski film koji je davne 1962. godine osvojio prestižnu nagradu, već i prvi evropski animirani film koji je „preplovio“ okean.

    Oskar je, dolazeći u našu zemlju (tadašnju Jugoslaviju), dao nov impuls razvoju animacije. Pre holivudkse ceremonije i jedan beogradski animirani film osvojio je važnu  filmsku nagradu, Zlatnog lava u Veneciji. Bio je to film „Pionir i dvojka“ Vere i Ljubiše Jocića.

    „Ove bajkovite februarske noći, 8. februara od 20 časova u Maloj sali Doma kulture Studentski grad čekaće vas izbor najlepših animiranih filmova bivše SFRJ, uz topli čaj i razgovor s domaćinom večeri, profesorom Nikolom Majdakom,“ kaže se u pozivu DKSG(Bulevar Zorana Đinđića 179).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE