Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Slabo interesovanje za film o Margaret Tačer u Argentini

    Meril Strip je možda nominovana za Oskara za svoju ulogu britanske premijerke Margaret Tačer u filmu „Čelična lejdi“, ali su argentinski filmski kritičari mlako reagovali na film posle premijere u Buenos Ajresu.
     
    Kako prenosi AP, film je sinoć počeo da se prikazuje u bioskopima u Argentini sa kojom je Britanija pre 30 godina bila u kratkom ratu oko Foklandskih ostrva.

    U filmu, Tačerova je prikazana kako naređuje da se potopi argentinski brod „Belgrano“ kada je poginulo 323 argentinskih vojnika, potez koji je i danas kontroverzan jer se verovalo da je brod bio van ratne zone.
     
    Ona je takođe odbacila predlog američkog ambasadora da mirno reši sukob, rekavši da je žena i „da svaki dan ide u rat“ kako bi ostala na vlasti. Svođenje rata na pitanje feminizma je „u najmanju ruku apsurdno“, naveo je list „Klarin“ u kritici filma.
     
    Drugi mediji su hvalili izvedbu Stripove ali su film nazvali osrednjim.

    „Tačer je lik koji je toliko kontroverzan kako za njene građane, tako i za svet, a naročito Argentince i zaslužuje bolji film“, smatra kritičar „La Nasiona“.
     
    U Foklandskom ratu nastradalo je više od 900 vojnika i mornara. Britanija i Argentina su inače, uoči godišnjice argentinske neuspele invazije na ostrva 2. aprila 1982. godine, zategle odnose zbog čega je na ostrva stigao najmoderniji ratni brod „Dountles“ , a kao pilot, u misiji Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva, učestvovaće i princ Vilijam.

    Argentinski potpredsednik Amado Budu rekao je juče da je Britanija lažno optužila Buenos Ajres da preti drugom invazijom kako bi Britancima skrenula pažnju sa ekonomskih briga.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE