Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Soneti za 23. rođendan Bitef teatra

    Premijerom plesne predstave „Soneti“ inspirisane sonetima Viljema Šekspira, koreografa Dalije Aćin, Dunje Jocić i Lea Mujića, Bitef teatar će 3. marta proslaviti 23. a Bitef dens kompanija treći rođendan.


    U predstavi troje mladih afirmisanih koreografa, koji rade i usavršavaju se u inostranstvu igraju proslavljena srpska balerina Ašhen Ataljanc koja se nakon dužeg odsustva sa domaće scene vratila u zemlju i igrači Bitef dens kompanije.

    Osnovano 1989. godine u rekonstruisanoj nemačkoj evangelističkoj crkvi u blizini Bajlonijeve pijace kao podrška umetnicima koji stvaraju nove kulturne modele, Bitef teatar je pre tri godine pokrenuo projekat Bitef dens kompani sa željom da Beograd prvi put u svojoj pozorišnoj istoriji dobije elitnu plesnu trupu koja neguje savremeni ples.

    Tako je pored Baleta Narodnog pozorišta koji neguje klasični i neoklasični stil igre i Baleta Pozorišta na Terazijama koje neguje stil mjuzikla, Beograd dobio i mesto promocije savremenog plesa, koreografskih ostvarenja domaćih i inostranih umetnika koja pomeraju granice savremene plesne scene.

    Koreografski triptih inspirisan Šekspirovim sonetima jedinstvena je predstava, autori su izgradili tri koreografske celine koje su povezane u jednu priču, moderno i poetski snažno viđenje ljubavi, mudrosti, lepote, najavio je Bitef teatar.

    Aćin je za svoj autorsko koreografski rad nagrađivana na relevantnim internacionalnim pozorišnim festivalima, Jocić niz godina igra i koreografkinja je u prestižnog „Gaj i Roni Cluba“ iz Groningena a Mujić je plesnu karijeru proveo u Nemačkoj i Francuskoj radeći sa izuzetnim koreografima poput Forsajta i Bežara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE