Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Zeleni Srbije“ protestovali tražeći zabranu GMO

    Pristalice i članovi stranke „Zeleni Srbije“ protestovali su danas ispred Doma Narodne skupštine sa zahtevom da se na dnevnom redu skupštine uskoro nađe Predlog zakona za zabranu proizvodnje, prometa, uvoza i prevoza genetski modifikovanih organizama (GMO).

    „Zeleni“ su peticiju, sa potpisima 36.000 građana i predlog zakona predali skupštini 26. oktobra prošle godine.

    Predsednik stranke Ivan Karić upozorio je da će radikalizovati proteste ako se predlog zakona uskoro ne nađe na dnevnom redu.

    „Ukoliko ne dođe do toga, spremni smo da po najboljim tradicijama ‘Grinpisa’ i Zelenih partija u Evropi radikalizujemo proteste“, dodao je Karić.

    Karić je rekao da je politički cilj „Zelenih“ da promene „vizuru političkog izbora“ i da se bave pitanjima zdravlja građana i životne sredine.

    „Jedno od najvažnijih i najtežih pitanja danas nisu dve teme o kojima raspravljaju sve stranke- Kosovo i EU. Najvažnije i najteže pitanje danas je zašto ima 350.000 građana manje u poslednjih 10 godina“, smatra Karić.

    On je istakao da je ta partija bila u kontaktu sa predsednikom Odbora za poljoprivredu republičkog parlamenta i da je dobila podršku za predloženi zakon, ali da konkretnog odgovora još uvek nema.

    Predlog zakona za zabranu proizvodnje, prometa, uvoza i prevoza genetski modifikovanih organizama zahteva potpunu zabranu genetski modifikovanih organizama, izuzev u laboratorijskim istraživanjima.

    „Zeleni Srbije“ prvi protest organizovali su 15. decembra prošle godine.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE