Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najviše voća i povrća u Evropi jedu Poljaci

    Poljaci, koji su dugo imali raputaciju najstrastvenijih obožavatelja svinjskih odrezaka i kobasica u Evropi, jedu ubedljivo najviše voća i povrća, pokazala je nova evropska studija sprovedena u 19 uglavnom severnoevropskih zemalja.

    U proseku Poljaci jedu 577 grama voća i povrća dnevno, dosta više od Italijana koji drže drugo mesto sa prosečnih 452 grama na dan, prenosi Frans pres.

    Samo Poljaci, Italijani, Nemci i Austrijanci poštuju preporučenu dnevnu dozu od 400 grama voća i povrća.

    Francuska je na devetom mestu sa 352 grama, dok je Irska je na poslednjem mestu sa svega 186 grama.

    Studija je pokazala i iznenađujući uticaj geografije na nutricione navike ljudi. Dok se na severu povrće više jede sirovo na jugu se jedu supice.

    Istraživači skreću pažnju da nepoštovanje preporučenih dnevnih unosa voća i povrća, koje je nažalost uočeno u većini istraživanih zemalja, povećava rizik od bolesti kao što su rak i kardiovaskularne bolesti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE