Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Knjiga Jelene Lengold i na češkom

    Nagrađena knjiga priča ovogodišnje dobitnice Evropske nagrade za književnost Jelene Lengold „Vašarski mađioničar“ biće objavljena na češkom, saopštio je danas beogradski izdavač „Arhipelag“.
     
    Ekskluzivni izdavač knjiga Lengold „Arhipelag“ potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom „Dofin“ za češko izdanje nagrađene knjige priča. Češki izdavač objaviće knjigu priča „Vašarski mađioničar“ tokom 2012. godine. 

    „Arhipelag“ podseća da je polovinom decembra sklopio ugovor za italijansko izdanje ove knjige, da privodi kraju pregovore za englesko, mađarsko i makedonsko izdanje i da su u toku pregovori sa izdavačima iz još pet evropskih zemalja. Knjiga priča za koju je Lengold nedavno dobila Evropsku nagradu za književnost, već je objavljena na bugarskom i ima dva izdanja na srpskom a priče iz ove knjige prevedene su na više jezika i zastupljene u nekoliko antologija savremene priče. 

    Ekskluzivni izdavač knjiga Lengold „Arhipelag“ ocenjuje da su priče „Vašarski mađioničar“ o ljubavi i žudnji, gradu i erotici, svakodnevici i strasti, pisane sa velikom književnom snagom, da su autentično svedočanstvo o intimi i svakodnevici. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE