Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rim u znaku kulture Srbije

    Rim će u narednih mesec dana da bude u znaku Srbije! Srpska književnost, slikarstvo, vina, muzika, tragovi rimske istorije na tlu naše zemlje – biće predstavljeni nizom manifestacija u Muzeju rimske civilizacije, pod nazivom „Dame i gospodo, Srbija!“
     

    Već danas biće otvorene četiri izložbe pet srpskih umetnika koji žive u večnom gradu – Ljiljane Petrović Vavali, Ane Kapor (rad na slici), Vladimira Pajevića, Srđe Mirkovića i Marte Jovanović. Inicijator je Ambasada Srbije u Italiji, a sve one dešavaće se u okviru projekta „Umetnost i kultura istočne Evrope u Rimu“ Sekretarijata za kulturu i Istorijskog centra Rima.
     
    Deo programa obeležiće i muzika: gitarista Tibor Tepić, ansambl TAJJ iz Novog Sada… Biće predstavljena i dela Ljiljane Habjanović-Đurović i Dušana Kovačevića, koja su prevedena na italijanski jezik. Predstavljanje Kovačevićeve zbirke drama, prevedenih pod naslovom „Andergraund teatrale“, za potku će imati odlomke iz filma „Podzemlje“ Emira Kusturice. Najbolja srpska vina će izložiti Monika Cvetić, privrednica iz Srbije, koja dugo posluje u Italiji.
     
    Manifestacija će biti zatvorena na Svetog Savu, 27. januara, koncertom grupe VED iz Vranja, a Svetosavsku himnu izvešće operska pevačica Dragana Moles, koja živi i radi u Rimu.

    Naš list medijski je sponzor Meseca srpske kulture u Rimu. Izveštavaćemo o svim događanjima, a na centralnom događaju 10. januara učestvovaće i Manojlo Manjo Vukotić, generalni direktor i glavni i odgovorni urednik „Novosti“. On će, kao jedini predstavnik srpskih medija, sa italijanskim kolegama koje su godinama izveštavale sa naših prostora, govoriti o kulturi, tradiciji, sadašnjosti i perspektivama Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE