Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Marienfeld“ pobednik Beogradskog autorskog rok festivala

    Pančevački bend „Marienfeld“ pobednik je prvog Beogradskog autorskog rok festivala – BARF koji je u utorak uveče završen u Domu omladine Beograd.

    „Marienfeld“, u čijem sastavu su Željko Kolarik-Žex (gitara, vokal), Ðula Ereš-Ðusi (bas gitara), Marko Živković-Mare (klavijature) i Slobodan Stanišić – Boban (bubnjevi), osvojio je 40 glasova žirija i prvu nagradu u vrednosti od 100.000 dinara.

    Drugo mesto zauzeo je ženski bend „Fandango“ iz Beograda, u kome su Angie Joševski (bas gitara), Marijana Jelić (gitara), Selena Simić (bubnjevi) i Staša Korivica (vokal). Sastav „Fandango“ dobio je 37 glasova i opremu u vrednosti od 50.000 dinara, a njihov nastup je izazvao najveće interesovanje publike.

    Treću nagradu – 30 sati snimanja u studiju, dobila je beogradska grupa „Tobija“, koju čine Ivan Petrović (vokal), Jeja Veljković (klavijature), Miki Milanović (bas), Ivan Milosavljević Tex (gitara) i Boban Anđelković (bubanj).

    Dobitnik nagrade publike u vrednosti od 25.000 dinara prve večeri bio je bend „Face off“, dok je u utorak najbolji, prema oceni nekoliko desetina prisutnih ,bio „Freaky Fight For Freedom“.

    O pobednicima je odlučivao žiri koji je radio u sastavu: Branimir Lokner, Dragan Jovanović Krle, Vladimir Janković Džet, Petar Janjatović i Bane Antonić.

    U revijalnom delu tokom dve večeri nastupili su „Inbox“, „Fonic“, „Atlantida“, „Karizma“, „Oceanview“, „Shark, Snakes & Planes“, „Generacija 5“.

    Udruženje rok muzičara Srbije organizovalo je dvodnevni Beogradski autorski rok festival sa ciljem afirmacije rok muzike, a festival je izazvao veliko interesovanje bendova iz cele Srbije, tako da se na konkurs za učešće prijavilo 68 sastava.

    Šesnaestočlani žiri, sastavljen od muzičara i novinara, izabrao je 10 finalista, dok je 11. takmičara odabrala publika glasanjem na Internetu. Uprkos simboličnoj ceni ulaznica od 200 dinara, sala „Amerikana“ je, nažalost, obe večeri bila poluprazna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE