Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najpreplaćeniji glumci u 2011.

    Magazin Forbes objavio je listu najisplativijih i najpreplaćenijih glumaca u Holivudu.


    Dve tamnokose dame, Kristen Stjuart (Stewart) i En Hatavej (Anne Hathaway), predvode listu zvezda koje su garant uspeha, dok je Dru Barimor (Drew Barrymore) zauzela neslavnu prvu poziciju u kategoriji onih koji najmanje zaslužuju svoj astronomski honorar.

    Za svaki dolar koji studiji potroše na njenu platu, Barimorova im „vrati” samo 40 centi.

    I karijeri Edija Marfija (Eddie Murphy) je očajnički potrebna rehabilitacija. Glumac je nekada bio „zicer” u Holivudu, kada su njegove porodične komedije „Dr Dulitl” i „Otkačeni porfesor” zarađivale po 250 miliona dolara a njega učinile jednom od najplaćenijih zvezda u industriji.

    Ali poslendjih nekoliko godina ovom komičaru nisu cvetale ruže. Njegova dva najnovija filma, „Imagine That” i „Meet Dave” bili su kolosalni promašaji.
    „Meet Dave“ je zaradio 50 miliona (na uloženih 60), a „Imagine That“, čije snimanje je koštalo 55 miliona, povratio je svega 22 miliona.

    Za svaki dolar koji dobije, Marfi povrati 2,70. Ako je za utheu, u poređenju sa Dru Barimor, on je finansijski superstar.

    Na trećem mestu je Vil Ferel (Will Ferrell) koji je prethodne dve godine predvodio listu najpreplaćenijih glumaca. On vrati 3,50 dolara na svaki uloženi. Njegova pozicija se poboljšala zahvaljujući komediji „The Other Guys“ koja je zaradila 170 miliona dolara.

    Odmah iza Ferela je Ris Viderspun (Reese Witherspoon). Oskarovka izgleda ne može nikako da „ubode” hit u poslednje vreme. Veliki razlog je katastrofalan prijem filma „How Do You Know“, koji je imao budžet od 120 mioliona a zaradio samo 50.

    Na petom mestu je Denzel Vošington (Washignton). Ako pogledate njegova novija ostvarenja, teško je shvatiti kako se našao na ovako visokom mestu: „Nezaustavljiv” (Unstoppable) je zaradio 167 miliona a „Knjiga spasa” (The Book of Eli) 157. Ali, reč je o glumcu koji dobija oko 20 miliona dolara po ulozi. Uz takav honorar, njegovi filmovi moraju da imaju mnogo bolju zaradu na balagajnama nego do sada, kako bi ulaganje u glumca bila iole isplativa investicija.

    Top 10: 
    1. Drew Barrymore (1:0,40$)
    2. Eddie Murphy (1:2,70$)
    3. Will Ferrel (1:3,50$)
    4. Reese Witherspoon (1:3,55$)
    5. Denzel Washington (1:4,25$)
    6. Nicolas Cage (1:4,40$)
    7. Adam Sandler (1:5,20$)
    8. Vince Vaughn (1:5,20$)
    9. Tom Cruise (1:6,35$)
    10. Nicole Kidman (1:6,70$)
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE