Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Inkubatori stigli u Novi Sad

    Inkubatori koji su izvojevani u akciji „Bitka za bebe“ prošli su carinsku kontrolu i u narednim danima će biti isporučeni zdravstvenim institucijama po Srbiji.


    Inkubatori koji su već stigli danas su i zvanično uručeni Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu i Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

    Svakodnevna bitka za sve preveremeno rođene bebe u celoj Vojvodini vodi se upravo na tom mestu. Jedna od medicinskih sestara u Dečjoj bolnici, Slađana Vasiljevski, već skoro 16 godina brine o bebama. Ipak, nije očekivala da će i njena Nikolina svoje prve dane provesti u inkubatoru.

    “Moje dete se rodilo u 31. nedelji, imala je kilogram i 850 grama, što je naravno zahtevalo inkubator, u kojem je provela 5 dana. Na sreću, sve je dobro prošlo. Ovi inkubatori su mnogo bolji i pouzdaniji nego onaj inkubator u kojem je ona bila pre dve godine“, kaže ona.

    Sada, sa novim inkubatorima, šanse za prevremeno rođene bebe znatno su veće.

    „Biti u prilici pomoći na bilo kakav, a pogotovo na ovako human način, je zaista velika stvar za odgovorne ljude, ali i društveno odgovorne kompanije koje mogu tako nešto sebi da dozvole“, kazao je Boško Palkovljević, direktor “Eko Resajklinga”.

    Aleksandar Dudić, direktor Studio Moderne, koja je kao i “Eko Resajkling” donirala novac za kupovinu inkubatora, smatra da je “ova akcija

    jedan od osnovnih načina u sadašnjoj situaciji da se podiže svest ka društvenoj odgovornosti, i ka humanosti uopšte“.

    Pobeda u bici za bebe u brojevima znači da je prikupljeno novca za 178 novih, dok je isporučeno već oko 100 inkubatora zdravstvenim centrima u Srbiji. To nije kraj, kaže Veran Matić predsednik UO Fonda B92.

    „Videli smo da postoji još potrebe za, doduše u manjoj meri, specifičnom opremom – od respiratora do nekih sitnijih stvari koje su zaista neophodne. I u porodilištima je potrebno jako puno opreme. Zbog toga ćemo nastaviti ovu akciju, ne samo do kraja ove i početkom sledeće, nego i cele sledeće godine. Dakle, bitka za bebe će se voditi i dalje“, kazao je on.

    Pored Novog Sada, dva nova inkubatora su stigla i u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, a donatori su u ovom slučaju Centar za reciklažu

    i Domis enterijeri. Svi ovi inkubatori najmlađim borcima znače život.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE